Mendix 10

Geplaatst op 23-05-2023

Mendix 10

Mendix 10 is de nieuwste versie van het Mendix low-code platform, waarmee gebruikers web- en mobiele applicaties kunnen bouwen en implementeren zonder uitgebreide codeervaardigheden. Deze nieuwe versie biedt veel verbeteringen en functies die hem nog krachtiger en gebruiksvriendelijker maken dan zijn voorganger.

Nieuwe functies

Een van de meest opvallende nieuwe functies in Mendix 10 is de toevoeging van AI-ondersteunde ontwikkelmogelijkheden. Met deze functie kunnen ontwikkelaars applicaties maken met behulp van kunstmatige intelligentie. Met behulp van AI kunnen ontwikkelaars gemakkelijker en efficiënter applicaties bouwen, waardoor er minder tijd en moeite nodig is om functionele en effectieve apps te maken. Een ander belangrijk kenmerk van Mendix 10 zijn geavanceerde mogelijkheden voor datamodellering. Deze nieuwe versie maakt het eenvoudig om relaties tussen datastructuren en objecten te modelleren. Dit is essentieel voor het bouwen van complexe applicaties die met grote hoeveelheden data te maken hebben. Daarnaast bevat Mendix 10 een aantal vooraf gebouwde dataconnectoren die integratie met externe databronnen zoals databases en webservices mogelijk maken.

UI

Mendix 10 bevat ook UI- en ervaringsverbeteringen. Het platform bevat nu een nieuw themasysteem genaamd Atlas UI. Het biedt een moderne en consistente look en feel voor alle applicaties die met Mendix zijn gebouwd. Bovendien bevat het platform nu een nieuw gebruikersbeheersysteem dat het beheer van gebruikersrollen en machtigingen binnen applicaties vereenvoudigt.

Git-ondersteuning

Met nieuwe releases stapt Mendix over van Subversion (SVN) naar Git voor versiebeheer. SVN is ouder en beperkter dan Git, en Mendix ziet Git als de toekomst. Mendix streeft ernaar om de overstap naar zo makkelijk mogelijk te maken. Onder andere door nu alvast aan te kondigen dat deze verandering gaat plaatsvinden. Git is al enige tijd als optie beschikbaar in oudere versies van Mendix en zit al standaard in Mendix 9.20.

Deployment

Als het op deployment aankomt, bevat Mendix 10 nieuwe functies die het implementeren van applicaties in de cloud vereenvoudigen. Het platform ondersteunt nu meerdere cloudproviders, waaronder Amazon Web Services, Microsoft Azure en Google Cloud Platform. Bovendien bevat Mendix 10 ingebouwde ondersteuning voor Kubernetes, waardoor het eenvoudiger wordt om applicaties in containeromgevingen te implementeren en te beheren.

Einde support Mendix 7

Mendix 10 heeft invloed op eerdere Mendix-versies. Het einde van de ondersteuning voor Mendix 7 zal eindigen met de release van Mendix 10. Mendix biedt altijd platformondersteuning voor de laatste drie versies. Door nieuwe hoofdversies te introduceren en oude versies te downgraden, kan Mendix veiligheidsnormen en effectieve ondersteuning bieden.

Als je een Mendix 7 app in productie hebt:
Mendix 7 apps moeten uiterlijk juni 2023 geüpdatet zijn naar een ondersteunde versie. Anders zal Mendix geen oplossingen, updates, onderzoeken, bugfixes of enige andere vorm van ondersteuning bieden. Zo wordt Mendix 7 niet geüpdatet als er nieuwe beveiligingsproblemen worden gevonden.
Als u een versie voor het einde van de ondersteuning blijft gebruiken, doet u dit op eigen risico voor uw toepassing, gegevens en beveiliging.

Samengevat

Al met al is Mendix 10 een grote stap voorwaarts voor het low-code platform. Door AI aangedreven ontwikkelingsmogelijkheden, verbeterde datamodellering en een verbeterde gebruikersinterface en -ervaring maken het platform krachtiger en gebruiksvriendelijker dan ooit tevoren. En met ondersteuning voor meerdere cloudproviders en Kubernetes is het implementeren en beheren van applicaties in de cloud nog nooit zo eenvoudig geweest. Of je nu een ervaren ontwikkelaar bent of een zakelijke gebruiker zonder codeerervaring, Mendix 10 is een platform dat het overwegen waard is.

Wil jij zelf leren hoe je gave applicaties bouwt met Mendix? Of is jouw organisatie op zoek naar een enthousiaste Mendix developer? Neem dan snel contact op met Linden-MX voor informatie over hun traineeship en beschikbare professionals!

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Hoe kunnen we je helpen?

Laat ons weten hoe wij jou kunnen bereiken.

Vacature is toegevoegd aan je favorieten!
Vacature is verwijderd uit je favorieten!